Heuvel Tilburg

De huidige Heuvel in Tilburg, het plein dat is gelegen aan de cityring, kenmerkt zich door de dominantie van witte stippen, strepen in regenboogkleuren en het standbeeld van Willem II.

Ondanks de vele veranderingen, aanpassingen en herindelingen die de Heuvel heeft moeten ondergaan door de jaren heen, werd het kenmerk behouden, namelijk de oude Linde.

Heuvel 1915
Een bijschrift invoeren

Na 1994 is daar geleidelijk aan verandering in gekomen. Doordat de lindeboom ziek werd en geen kans meer had op een herstel werd de boom in 1994 geruimd van het plein. Stilletjes lijkt daarmee de ‘status’ van de Heuvel steeds meer te vergaan. Mede de rigoureuze stadsvernieuwing heeft er aan meegeholpen dat het plein qua ligging en indeling steeds minder aantrekkelijk werd. Voornamelijk als verzamelpunt van allerlei is de locatie verschoven naar het Pieter Vreedeplein of elders in de stad.