Tilburgs Natuur Dierenpark


Het Tilburgs Natuur Dierenpark lag aan de Bredaseweg in Tilburg. Het werd opgericht als filiaal van Burgers Dieren park in Arnhem. In het voorjaar van 1932 werden de poorten geopend.

In 1946 is het park overgenomen door de firma Van Dijk. Het drukbezochte dierenpark was een ware publiekstrekker en kent veel hoogtepunten. Met name in 1965, waarin het aantal bezoekers opliep tot ruim tweehonderduizend.7

In 1968 opende te Hilvarenbeek het Safaripark Beekse Bergen. Deze concurrentie werd echter te groot en het park moest haar deuren sluiten.

In 1972 kwamen jongeren in protest tegen de sluiting en organiseerde een handtekeningenactie. Hoewel er ruim vijfhonderd handtekeningen werden ingezameld werd het Tilburgs Natuur Dierenpark op 13 augustus 1973 definitief gesloten. Tot groot verdriet bij vele Tilburgers dat nu nog steeds voelbaar is.