“Cityring de Vuurlinie van Tilburg”

Witte Gij’t 100 jarige vergaderpunt van gemeente Tilburg?

Al een eeuw is de gemeente Tilburg bezig met het bedenken van een goede oplossing voor een goede doorstroming van het verkeer en bereikbaarheid van de binnenstad. Door de jaren heen is hiervoor veel sloopwerk verricht en zijn er verschillende aanpassingen gedaan zoals de in 1995 autovrije heuvelring, uitgezonderd openbaar vervoer. Met de nieuwe Cityring lijkt het oorspronkelijke doel van goede doorstroming en de bereikbaarheid uit ‘t oog te zijn verloren. Momenteel verkeert de ring rondom de binnenstad in een éénrichtingsverkeer. Één grote draaideur of mallemolen. Hierbij worden de banen op drukke punten waar het mogelijk is om van de Cityring af te slaan, gescheiden door opgehoogd beton met gemeentegroen en als je dan pech hebt staat er ook nog een groot reclame-paneel die zorgt voor gezichtsbelemmering. Mocht je een afslag missen omdat je nog niet bekend bent met de stad of de stadsvernieuwing, mag je nog een rondje maken over de Cityring. Gevolg hiervan zijn langere reistijden, geen spitsuur maar 12-urige spits en een lege tank. Eén voordeel is dat de politie slechts met 2 man het hele verkeer kan controleren.

Bekijk hieronder de film:

 

Cityring
de Cityring is al 100 jaar vergaderpunt

 


Een reactie op ““Cityring de Vuurlinie van Tilburg”

Reacties zijn gesloten.