“Elfde van de Elfde in Kruikenstad”

Op 11 november kleurt de stad groen en oranje en is Tilburg even Kruikenstad.  Een jaarlijkse terugkomen voor het inluiden van het nieuw carnavalsjaar en waarbij Prins Carnaval van Kruikenstad   zal worden bekend gemaakt.

Tilburgers houden van carnaval, daarom zal een goede werkgever op 12 november altijd vrij geven. In een ergste geval zullen ze een snipperdag nemen. Kleding hangt al drie weken klaar en vol ongeduld is het dan aftellen tot 11 november.

Vanavond om 17:00 uur mogen ze los gaan op het Willemsplein want daar start het ‘Elf Elf Bal‘. En dat zal feestelijk gevierd gaan worden met verschillende optredens.

Voor alle nieuwkomers heb ik hier het Tilburgs Volkslied, leer het van buiten of print het uit, aanders meude nie meedoen!

Tilburgs Volkslied